DE LEKKERSTE LOKALE

BROODJES & GEBAKJES

  • 1

Bakkerij Timmer

Nieuwleusen Den Hulst 58, 7711 GP

Bakkerij Timmer bestaat al meer dan 25 jaar. Wim en Gerrie Timmer namen in 1989 het bedrijf over van Jaap en Geertje Bijker. Toen is de winkel ook helemaal verbouwd en vijftien jaar geleden opnieuw.

Zoon Willem (37) heeft de bakkersopleiding gedaan en werkt inmiddels al weer vijftien jaar in het familiebedrijf. Elf jaar geleden is zoon Ronald (30) er ook komen werken. Wat Willem het meest aanspreekt in de bakkerij is dat het werk zo afwisselend is. “Je werkt met een natuurproduct en je kunt er zoveel kanten mee op. Met water en bloem iets moois en lekkers maken, dat is zó mooi om te doen,” zegt hij. Ronald vult aan: “Het experimenteren met verse producten doe ik het liefst. Inspiratie opdoen bij anderen en daarmee weer nieuwe dingen bedenken, zoals gebak met mango, bosbes of abrikoos. Ik vind het ook mooi dat we een familiebedrijf zijn.” De broers doen alle voorkomende werkzaamheden, maar hebben wel allebei hun specialiteit. Willem heeft een voorkeur voor het bakken van brood en Ronald doet het liefst banket. Zo vullen ze elkaar mooi aan.

Bakkerij Timmer bestaat al meer dan 25 jaar. Wim en Gerrie Timmer namen in 1989 het bedrijf over van Jaap en Geertje Bijker. Toen is de winkel ook helemaal verbouwd en vijftien jaar geleden opnieuw.

Zoon Willem (37) heeft de bakkersopleiding gedaan en werkt inmiddels al weer vijftien jaar in het familiebedrijf. Elf jaar geleden is zoon Ronald (30) er ook komen werken. Wat Willem het meest aanspreekt in de bakkerij is dat het werk zo afwisselend is. “Je werkt met een natuurproduct en je kunt er zoveel kanten mee op. Met water en bloem iets moois en lekkers maken, dat is zó mooi om te doen,” zegt hij. Ronald vult aan: “Het experimenteren met verse producten doe ik het liefst. Inspiratie opdoen bij anderen en daarmee weer nieuwe dingen bedenken, zoals gebak met mango, bosbes of abrikoos. Ik vind het ook mooi dat we een familiebedrijf zijn.” De broers doen alle voorkomende werkzaamheden, maar hebben wel allebei hun specialiteit. Willem heeft een voorkeur voor het bakken van brood en Ronald doet het liefst banket. Zo vullen ze elkaar mooi aan.

Lees meer
Openingstijden
Ma: 8:00 - 18:00
Di: 8:00 - 18:00
Wo: 8:00 - 12:30
Do: 8:00 - 18:00
Vr: 8:00 - 18:00
Za: 8:00 - 16:00

BEKROONDE PRODUCTEN

De volgende producten van deze bakker zijn Bekroond met Goud

Ambachtelijke roomboter chocoladeletter

Categorie: Seizoenproducten
Subcategorie: Chocoladeletters
Bekroond op: 29 - 11 - 2019

False