DE LEKKERSTE LOKALE

BROODJES & GEBAKJES

  • 1
  • 1

Bakkerij 't Kraayennest

Nijmegen Binderskampweg 5, 6545 CA

Familie van bakkers De bakkerij van opa Van Kraaij De familie Van Kraaij bakt al sinds 1937 ambachtelijk brood. De eerste echte bakkerij is geopend in een prachtige winkel aan de Leemweg in Wijchen. De geur van de bakkerij was in de hele straat te ruiken. De winkel mag zich al snel verheugen in een groeiende belangstelling. Hier leert hij zijn zoon Henk, die later de winkel zal overnemen, de fijne kneepjes van het vak. Van vader op zoon In de jaren zestig nemen Henk en zijn vrouw Bep de winkel met bakkerij van opa Van Kraaij over. Ook Henk – de vader van de huidige eigenaars – heeft het bakkersvak in de vingers. Zijn vakmanschap levert hem zelfs hoofdprijzen in verschillende kampioenschappen op. Het duurt dan ook niet lang of hij kan ook een winkel openen in Beuningen en in Wijchen. Daarnaast beginnen zij ook met de verkoop van bakkerijmachines. Deze tak wordt later verzelfstandigd en verkocht aan het huidige Beko Benelux. Een bakkersfamilie Ook de derde generatie kiest met overgave voor het bakkersvak. Zoon Harry en dochter Jolanda beginnen ieder een eigen bakkerszaak. Harry in Beuningen en Jolanda in Cuijk. In 1995 slaan broer en zus de handen ineen. Zo staan ze, samen met hun partners, aan de basis van Bakkerij ‘t Kraayennest. De centrale bakkerij wordt gevestigd in Malden. Het ambachtelijk gebakken brood slaat aan. De zaken gaan goed en de familie breidt uit naar vier winkels. Daarnaast levert Bakkerij ‘t Kraayennest ook aan grootverbruikers zoals supermarkten,  bedrijfsrestaurants, hotels en zorginstellingen. Ook UMC St. Radboud Nijmegen en de Radboud Universiteit Nijmegen betrekken brood van Bakkerij ‘t Kraayennest. Van Malden naar Nijmegen In 2012 groeit het bedrijf uit zijn jasje en wordt de centrale bakkerij verhuisd van Malden naar Nijmegen. Daar is ook plaats voor de nieuwe steenoven. Hierin worden de natuurdesembroden volgens de eigen Steengoedbrood®-formule gebakken.

Familie van bakkers

De bakkerij van opa Van Kraaij

De familie Van Kraaij bakt al sinds 1937 ambachtelijk brood. De eerste echte bakkerij is geopend in een prachtige winkel aan de Leemweg in Wijchen. De geur van de bakkerij was in de hele straat te ruiken. De winkel mag zich al snel verheugen in een groeiende belangstelling. Hier leert hij zijn zoon Henk, die later de winkel zal overnemen, de fijne kneepjes van het vak.

Van vader op zoon

In de jaren zestig nemen Henk en zijn vrouw Bep de winkel met bakkerij van opa Van Kraaij over. Ook Henk – de vader van de huidige eigenaars – heeft het bakkersvak in de vingers. Zijn vakmanschap levert hem zelfs hoofdprijzen in verschillende kampioenschappen op. Het duurt dan ook niet lang of hij kan ook een winkel openen in Beuningen en in Wijchen. Daarnaast beginnen zij ook met de verkoop van bakkerijmachines. Deze tak wordt later verzelfstandigd en verkocht aan het huidige Beko Benelux.

Een bakkersfamilie

Ook de derde generatie kiest met overgave voor het bakkersvak. Zoon Harry en dochter Jolanda beginnen ieder een eigen bakkerszaak. Harry in Beuningen en Jolanda in Cuijk. In 1995 slaan broer en zus de handen ineen. Zo staan ze, samen met hun partners, aan de basis van Bakkerij ‘t Kraayennest. De centrale bakkerij wordt gevestigd in Malden.

Het ambachtelijk gebakken brood slaat aan. De zaken gaan goed en de familie breidt uit naar vier winkels. Daarnaast levert Bakkerij ‘t Kraayennest ook aan grootverbruikers zoals supermarkten,  bedrijfsrestaurants, hotels en zorginstellingen. Ook UMC St. Radboud Nijmegen en de Radboud Universiteit Nijmegen betrekken brood van Bakkerij ‘t Kraayennest.

Van Malden naar Nijmegen

In 2012 groeit het bedrijf uit zijn jasje en wordt de centrale bakkerij verhuisd van Malden naar Nijmegen. Daar is ook plaats voor de nieuwe steenoven. Hierin worden de natuurdesembroden volgens de eigen Steengoedbrood®-formule gebakken.

Lees meer

BEKROONDE PRODUCTEN

De volgende producten van deze bakker zijn Bekroond met Goud

Kerststaaf

Categorie: Zoet banket
Subcategorie: Specialiteiten
Bekroond op: 03 - 12 - 2021

Overheerlijke kerststol

Categorie: Seizoenproducten
Subcategorie: Kerststol
Bekroond op: 03 - 12 - 2021