DE LEKKERSTE LOKALE

BROODJES & GEBAKJES

  • 2

Zoete Lekkernijen

Oud-Beijerland Julianastraat 56, 3262 SJ

Hoe het oliebollenbakken begon… Het begon ongeveer 10 jaar geleden toen een goede kennis privé problemen had en mij vroeg of ik hem de laatste 2 weken van het jaar kon helpen met het bakken van oliebollen. Dat vond ik leuk en zei: Ik doe het voor niets, als jij mij leert een goeie oliebol te bakken. Ik had tenslotte gewoon een baan. Achteraf begrijp ik dat ik hier toen erg luchtig over dacht, want inmiddels weet ik dat goede oliebollen bakken een kwestie is van jaren proberen en oefenen. Het is écht een ambacht! Het oliebollen bakken greep me… je begint met water, meel en nog meer ingrediënten en daarmee maak je een product om dat vervolgens direct te verkopen aan klanten waarmee je interactie hebt, iets wat ik eigenlijk niet had in de partij-verkoop.  Ook dit aspect van het bakken van oliebollen in een kraam beviel me ontzettend goed! Het leek erop alsof ik mijn “roeping” had gevonden. Tuinwereld Oud-Beijerland Ongeveer 9 jaar geleden reed ik door Oud-Beijerland en zag de locatie bij Tuinwereld. Wat mij betreft écht een ideale plaats voor een kraam. Ik trok mijn ‘stoute schoenen’ aan en maakte een afspraak met Leonard Batenburg, de eigenaar van Tuinwereld.Inmiddels staan we voor het 10e opeenvolgende jaar voor de deur van Tuinwereld. Bekroond met GOUD We begonnen met een kleine kraam en inmiddels hebben we een schitterende mobiele oliebollenkraam waar onze Zoete Lekkernijen in gebakken worden. Ankie, mijn vrouw, en ik zijn apetrots en dankbaar dat we al die jaren nooit hebben opgegeven. Dit jaar (2015) is onze oliebol bekroond met GOUD door het Nederlands Bakkerij Centrum. (NBC) en door het AD zijn we vorig beoordeeld met een 8,5. Oefening baart dus zeker kunst en nog steeds proberen wij het oliebollenbakken tot een kunst te verheven. Elke Zoete Lekkernij die we bakken, bakken we met toewijding. Toewijding en plezier! Mijn vrouw en ik doen dit met zoveel plezier en wij hopen dat onze spontaniteit overslaat op de klanten. Klantvriendelijkheid is tegenwoordig niet meer iets vanzelfsprekends,  maar wij doen ons best om onze klanten op álle fronten tevreden te stellen. Dus niet alleen de perfecte oliebol, maar ook een vriendelijk woord en aandacht vinden wij heel belangrijk. Het is het totaalplaatje waardoor u ons én onze Zoete Lekkernijen wellicht nóg beter weet te waarderen. Wij zien u graag! Met een vriendelijke groet,Dorus & Ankie de Boeck  

Hoe het oliebollenbakken begon…

Het begon ongeveer 10 jaar geleden toen een goede kennis privé problemen had en mij vroeg of ik hem de laatste 2 weken van het jaar kon helpen met het bakken van oliebollen. Dat vond ik leuk en zei: Ik doe het voor niets, als jij mij leert een goeie oliebol te bakken. Ik had tenslotte gewoon een baan.

Achteraf begrijp ik dat ik hier toen erg luchtig over dacht, want inmiddels weet ik dat goede oliebollen bakken een kwestie is van jaren proberen en oefenen. Het is écht een ambacht!

Het oliebollen bakken greep me… je begint met water, meel en nog meer ingrediënten en daarmee maak je een product om dat vervolgens direct te verkopen aan klanten waarmee je interactie hebt, iets wat ik eigenlijk niet had in de partij-verkoop.  Ook dit aspect van het bakken van oliebollen in een kraam beviel me ontzettend goed! Het leek erop alsof ik mijn “roeping” had gevonden.

Tuinwereld Oud-Beijerland

Ongeveer 9 jaar geleden reed ik door Oud-Beijerland en zag de locatie bij Tuinwereld. Wat mij betreft écht een ideale plaats voor een kraam. Ik trok mijn ‘stoute schoenen’ aan en maakte een afspraak met Leonard Batenburg, de eigenaar van Tuinwereld.Inmiddels staan we voor het 10e opeenvolgende jaar voor de deur van Tuinwereld.

Bekroond met GOUD

We begonnen met een kleine kraam en inmiddels hebben we een schitterende mobiele oliebollenkraam waar onze Zoete Lekkernijen in gebakken worden. Ankie, mijn vrouw, en ik zijn apetrots en dankbaar dat we al die jaren nooit hebben opgegeven. Dit jaar (2015) is onze oliebol bekroond met GOUD door het Nederlands Bakkerij Centrum. (NBC) en door het AD zijn we vorig beoordeeld met een 8,5. Oefening baart dus zeker kunst en nog steeds proberen wij het oliebollenbakken tot een kunst te verheven. Elke Zoete Lekkernij die we bakken, bakken we met toewijding.

Toewijding en plezier!

Mijn vrouw en ik doen dit met zoveel plezier en wij hopen dat onze spontaniteit overslaat op de klanten. Klantvriendelijkheid is tegenwoordig niet meer iets vanzelfsprekends,  maar wij doen ons best om onze klanten op álle fronten tevreden te stellen. Dus niet alleen de perfecte oliebol, maar ook een vriendelijk woord en aandacht vinden wij heel belangrijk. Het is het totaalplaatje waardoor u ons én onze Zoete Lekkernijen wellicht nóg beter weet te waarderen.

Wij zien u graag!

Met een vriendelijke groet,
Dorus & Ankie de Boeck

 

Lees meer

BEKROONDE PRODUCTEN

De volgende producten van deze bakker zijn Bekroond met Goud

Gevulde oliebollen (3)

Categorie: Seizoenproducten
Subcategorie: Gevulde oliebollen
Bekroond op: 28 - 09 - 2021

Oliebollen

Categorie: Seizoenproducten
Subcategorie: Ongevulde oliebollen
Bekroond op: 28 - 09 - 2021